Onko se röökynä vielä näyttänyt tälle päivälle elonmerkkiä?

Aamiaista syötiin kahdeksan maissa. Isäntä, emäntä, palvelija, renki ja Perttu istuivat Sääskilammin keittiön pöydän ympärillä.

– Onko se röökynä vielä näyttänyt tälle päivälle elonmerkkiä?

Isännän kysymyksen jälkeen kaikki katsoivat Perttua.

– Nukkumaan tuo jäi, kun minä nousin, sanoi Perttu.

– Mitä se isä semmoisia. Anjahan on kesälomalla, sanoi emäntä

————–

– Ei siinä tainne isommin nälkä tulla, kun makailee sannikolla. Välillä käypi jäähdyttämässä ruppijaan järvessä… Ei tartte juuri syömään suksutella, kun heilut melkein puolitoista kellon kiertoa töissä, sanoi renki ja katsoi yrmeästi isäntää.

(Selkosen kansaa, s. 309)

Selkosen kansassa Sääskilammin vauraan talon elämä järkyttyy. Poika tuo mukanaan tyttöystävän, joka on kesälomalla! Kaupunkilaistyttö Anja on tullut selkosiin rentoutumaan, ja sekös paikallisia hämmentää.

Olen itse ollut tänään tasan kaksi kuukautta kesälomalla (olen siis opettaja, jos joku loman pituutta ihmettelee). Vaikka olenkin yrittänyt vähän olla tehokaskin esimerkiksi tätä blogia kirjoittamalla, en voi kuitenkaan kiistää, ettenkö olisi myös toden teolla LOMAILLUT. Olen nukkunut monena aamuna pitkään – usein kymmeneen, jopa yhteentoista. Olen makaillut rannalla, sohvalla ja terassilla sekä juonut viiniä ja nauranut läheisteni kanssa.

Koillismaa-sarja on Iijoki-sarjan tapaan työhulluuden ylistystä. Toisaalta maailma ja aika on ollut vielä sellainen, jossa kesäloman käsite on ollut ihan yksinkertaisesti hullunkurinen – milläs maatalon työt tehdään, jos lomaillaan?

Nautin itsekin työnteosta ja siitä, että saan olla tehokas, mutta siitä huolimatta akkujen latailu ei ole mielestäni niin kamala ajatus, kuin Sääskilammin väki antoi ymmärtää. Onneksi kohta kuitenkin taas alkaa ihana arki myös minulla!

Minä lomalla: appivanhempien veneellä ajelemassa pitkin Kallavettä.

PS. Pitäydyn muuten lukusuosituksessani: Koillismaa-sarja on kivaa luettavaa! Kakkososan Selkosten kansaa olen saanut pian luettua, ja pitäydyn tarkoituksella juonipaljastuksista, koska toivottavasti joku teistä lukijoistakin sen intoutuisi lukemaan! Iijoki-sarjan on lukenut edellisen blogini suosituksen perusteella todistetusti ainakin 2 ihmistä, ja olen tästä äärimmäisen iloinen.

Pps. Vaarini kirjoittamista rakkauskohtauksista en kyllä tykkää yhtään, ne tuntuvat jotenkin oudoilta. Eipä lempi onneksi hirveästi roihua Koillismaa-sarjassakaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s